четвъртък, 3 септември 2009 г.

Сбъдването на една моя мечта

Случи се така, че отдавнашна моя мечта започна да се сбъдва. След дълго търсене на майстор-тъкач, който да ме въведе в дебрите на тъкачеството, най-накрая съдбата ме срещна с Майстор Веско Фесчиев. Уникален Човек, който не се скъпи да раздава своите знания и умения в областа на тъкачеството, а и за живота мога да науча много от него.Духовно богат човек. Иска ми се да срещам повече такива хора, защото в такова обкръжение, живота добива един друг смисъл, а именно лишен от злоба, лицемерие и егоизъм. Хора като Веско и неговите приятели и колеги, заразяват със своята доброта и всебераздаване.
Искам да изкажа огромната си благодарност на няколко човека:


Веселин Фесчиев - Баш майстор тъкач



Елена Икономова - създател на ДЦ "Слънце" - с Елена все още се познаваме само задочно, но всъщност именно тя беше моста ми до Веско и една сбъдната мечта. Чрез нея се запознах с Майстора. Не на последно място, Ели ми даде своят стан за да мога да тъка докато моят стане готов за действие.



Мария Кръстева - майстор на кукли и текстилна скулптора, нейните кукли са уникални, а Мария е една фея-вълшебница, чрез която куклите оживяват.

Мариета Недкова- майстор кожар и майстор на плъсти

Сега установих, че нямам снимка на Мариета, но вярвам, че с нея ще се видим скоро пак и това ще бъде поправено. Мариета ме "запали" по изработването на плъсти.




Йорданка Недкова- която също е приела занаята от майка си и от своя дядо и в момента изработва прекрасни плъстени пана, чанти и още много други красоти.

Боряна- Много сърдечен човек, който живее за да помага на хора, които се намират в затруднение

Благодаря Ви, че Ви има и се радвам, че аз имах късмета да се запозная с Вас!

5 коментара:

Мария Кръстева / Maria Doll каза...

Пожелавам ти много успехи.Пожелавам на себе си да срещна много хора като теб.И благодаря за милите думи!
Мария - феята вълшебница :-)))

Дари каза...

Здравей, вълшебнице :)
Радвам се, че си моя гостенка във виртуалното ми любителско тъкаческо ателие.
Чакам с нетърпение срещата ми с теб и Веско на станиалия ежегоден курс по тъкачество във Варна.
Бъди здрава и прави вълшебства, както само ти умееш :-)))

Анонимен каза...

Здравей, Дари!
Търся повече инфо относно занаята плъстене в България.
За радост намерих някои неща в твоя блог.
Много ще се радвам ако намеря начин да контактувам с теб!

е-мейл твои за съжаление не успях да открия, но ще се радвам да ми пишеш
nena@gbg.bg

Сърдечни поздрави от мен!
Ирена

Дари каза...

Здравей, Ирена!
Ще се радвам ако успея да съм ти полезна. Можеш да ми пишеш на dary78@gmail.com или да си говорим направо тук в блога, защото така може да сме полезни и на някой друг.

Дари каза...

Преди три дена завърши станалия ежегоден курс по тъкачество във Варна. Преподаватели на този абсолютно безплатен курс са Мария Кръстева - майстор на кукли, Веселин Фесчиев - майстор тъкач и Мариета Недкова - майстор кожар и майстор на плъсти.
И тримата абсолютно безвъзмездно даряват своите знания и умения на всеки желаещ да се научи на някой от тези занаяти. Конкретно за Мариета знам, че в София тя води курс по плъстене в читалище /не знам точно кое, но мога да попитам/ където всяка неделя се събират с групата и правят уникални красоти с техниката плъсти.

ВСИЧКИ ЧЕРГИ , ТОРБИЧКИ, ПАНА...СА РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ОТ ЕСТЕСТВЕНА ВЪЛНЕНА ПРЕЖДА НА ХОРИЗОНТАЛЕН ДОМАШЕН СТАН